Resepi Kuih Sepit Sarawak

Resepi Kuih Sepit Sarawak. Koleksi resepi kuih 2018 paut cuba yang viral di internet. Buka tudung dan keluarkan isinya untuk dilipat dengan segera.

Resepi Kuih Sepit Sarawak Galeri Resepi
Resepi Kuih Sepit Sarawak Galeri Resepi from resepimakanankhas.blogspot.com

Apr 11 2016 kuih kapit rangup dan sedap dengan inti coklat dan peanut butter. Resepi kuih abok abok sarawak sukatan cawan membuat mudah dan sedap simple. Kerangupan dan rasa inti di dalam nya membuatkan.

Resepi kuih abok abok sarawak sukatan cawan membuat mudah dan sedap simple. Jika di semenanjung, kita biasa mencari kuih seperti kuih lapis, kuih tepung pelita dan bermacam lagi ketika bulan puasa, kuih inilah yang menjadi kegemaran rakyat di sarawak. Acuan kuih kapit / kuih gulung / love letter mould.

Kuih ini mungkin lebih terkenal bagi penduduk di sarawak berbanding masyarakat di semenanjung. Cumanya, lekat dekat tekak jela. 889 likes · 52 talking about this.

Kuih Kapit Telah Lama Dihasilkan Dan Terdapat Secara Meluas Di Pelbagai Negara Seperti Brunei, Indonesia, Malaysia Dan.


Ayak tepung gandum bersama tepung beras. Panaskan minyak dengan acuan terendam. Resepi kuih selorot tradisi sarawak.

Pastikan Jangan Terlalu Pekat Dan Terlalu Cair.


Panaskan minyak bersama dengan acuan kuih kapit. Banyak giler resepi kuih dulu2 yang teman suka sampailah ke hari ini. Resepi kek keju tanpa bakar.

Ini Membuatkan Kuih Ini Lebih Tahan Patah Dan Rangup Serta Tahan Masuk Angin (Semun).


Cara buat kuih kapit rangup. 1 biji kelapa (diambil santannya) ½ kg gula pasir. Tuang satu hingga dua sudu adunan ke dalam acuan dan kapit kedalam minyak untuk digoreng.

379 Resipi Yang Mudah Dan Sedap Untuk Masakan Sarawak Daripada Komuniti Memasak Terbesar Di Dunia!


Acuan kuih kapit / kuih gulung / love letter mould. Tuang adunan tadi,ke dalam corong. Di sarawak ia dipanggil sebagai snek tradisional untuk iban.

Jika Di Semenanjung, Kita Biasa Mencari Kuih Seperti Kuih Lapis, Kuih Tepung Pelita Dan Bermacam Lagi Ketika Bulan Puasa, Kuih Inilah Yang Menjadi Kegemaran Rakyat Di Sarawak.


Jadi, jom lihat cara penyediaannya seperti di bawah. 2 sudu makan minyak masak. Apabila adunan telah garing, kulit kuih kapit akan menjadi keras di bahagian luar acuan.

LihatTutupKomentar

ads1

close