Cucur Udang Rangup Utara. Krup krap krup krap aje. Kekny tambah tepung beras dalam adunan.

Bila makan masa panas2/suam2 tu. Pasembor (dipanggil pasembot, bukan pasemboq) biasanya ada cucoq, timun, sengkuang dan telur rebus yang disiram dengan kuah yang sama dengan kuah mi rebus. Kata nana, cucur ini secukup rasa bila dicicah dengan sos cili.
Saya juga menyediakan sos cili pencicah untuk dimakan bersama cucur udang di sini. Masukkan campuran serbuk yis tadi ke dalam adunan tepung dan campuran semua bahan di atas. Apa kata anda cuba resepi cucur udang ini pastinya sangat mudah dan dijamin menjadi!
6 cawan tepung gandum cap sauh. 2 sudu besar tepung beras. Jadi biasanya orang jual pasembot ni ada sekali juai mi rebus.
Saya Juga Menyediakan Sos Cili Pencicah Untuk Dimakan Bersama Cucur Udang Di Sini.
Bila makan masa panas2/suam2 tu. Even bila dah sejuk sikit pun still rangup lagi. Hotel primula beach di kuala terengganu nicina stay kat primula beach hotel kuala terengganu ni.
Aku Suka Juga Buat Cucur Udang Versi Rangup Gini.
Maybe you would like to learn more about one of these? Kuih masalodeh rangup ini terkenal dikalangan masyarakat india dan masalodeh rangup atau vadai juga. Nak dapat cucur udang yang garing dan rangup ni mak aku kata ada tips nya 1.
Krup Krap Krup Krap Aje.
Adunan tepung cucur jemput kelapa. Selain gemarkan cucur udang biasa yang montok tu. Kalau jenis suka lembut je, tak payah masukkan tepung jagung ya.
6 Cawan Tepung Gandum Cap Sauh.
Memang puas hati kalau dapat membuat cucur udang sendiri dan paling best, cucur udang kita penuh. Apa kata anda cuba resepi cucur udang ini pastinya sangat mudah dan dijamin menjadi! Kata nana, cucur ini secukup rasa bila dicicah dengan sos cili.
For English Version, Please Watch It Here :
7 sudu besar tepung gandum. Cucur udang rangup guna resepi ni, cucur udang mmg akan jadi rangup best btul buat minum petang cicah sos cili boleh, makan ngan kuah kacang. Alhamdulillah, sedap dan secukup jer lembutnya.