Sayur Pak Choy Goreng Bersama Udang Kering Dan Ikan Bilis

Sayur Pak Choy Goreng Bersama Udang Kering Dan Ikan Bilis. Sayur campur bersama kupang 12. Cuci sayu pak choy dan potong.

Lontong Ramadhan masam manis
Lontong Ramadhan masam manis from norazlitaaziz.blogspot.com

5) setelah selesai tuangkan kuah tadi di atas sayur pak choy yang telah di susun di dalam pinggan. Perkongsian yang menarik dan banyak dicari iaitu sayur pak choy atau biasa dipanggil sawi bunga. Masukkan air dan perasakan dengan rasa sifu™, biarkan ia mendidih.

Kalau ikutkan bahan perasa utama cucur ini ada empat semuanya iaitu ubi kentang, ikan bilis, udang kering, dan kacang panggang. Sayur bayam tumis sos tiram 9. 2 pokok sayur sawi cuci bersih dan potomg 1 in 2 ketul isi ayam dipotong kecil kecil.

Cuma celur sayur dan tuang kuah ke atas sayur dan siap dihidangkan. Masukkan garam bukit mengikut cita rasa anda. Dengan minyak yang sama, tumis bawang putih, cili merah dan halia sehingga wangi.

Masukkan Hirisan Peria Dan Air Secukupnya.kacau2 Rata Dan Biar Mendidih Sebentar.;


Kemudian masukkan hirisan cili padi dan udang.kacau dan masak sebentar hingga udang bertukar warna.; Cuci sayu pak choy dan potong. Sayur bok choy tumis mudah untuk disediakan, bertambah enak dimasak bersama udang kering dan ikan bilis.

Sayur Campur Bersama Kupang 12.


Rendam soo hoon dan foo chuk dalam air biasa untuk bagi lembut. Masukkan air , stok ayam dan sos tiram. Goreng tauhu dalam minyak panas untuk beberapa minit, sehingga warna kulitnya menjadi sedikit coklat.

Panaskan Minyak Tumis Bawang Putih Bawang Merah Dan Udang Kering Hingga Wangi.


Gaul rata dan tutup api supaya tempe dan ikan bilis kekal rangup. Rendam sayur pak choy di dalam air biasa yang dicampur dengan 1 sudu garam lebih kurang 10 minit. 3) masukkan ikan bilis/ serbuk ikan bilis dan cili merah 4) masukkan sedikit lada sulah dan masukkan sos tiram.masukkan sedikit air dan gaul.

Biarkan Mendidih, Jika Kurang Masin Boleh Tambah Sedikit Garam, Kemudian Masukkan Fishball.


Secekak sawi 2 ulas bawang merah 1 ulas bawang putih 1 biji cili merah 1 sb udang kering atau ikan bilis 1sb sos tiram minyak garam lada sulah. Makan pulak dengan ikan goreng dan sambal belacan. Masukkan air dan ikan bilis.

Masukkan Garam, Perasa Dan Sos Tiram.


Untuk mendapatkan sayur yang sedap, jangan dicelur terlalu lama kerana tekstur sayur haruslah masih rangup semasa dihidangkan. Tumis bawang putih hingga naik bau dan masukkan lada sulah, masukkan air bersama ikan bilis dan kiub ikan bilis. Akhir sekali masukkan tempe dan ikan bilis goreng.

LihatTutupKomentar

ads1

close