Cucur Taugeh Kucai

Cucur Taugeh Kucai. Untuk cucur ini kita tambah tepung beras untuk mengeraskan dan tepung jagung untuk tidak menjadikan hasil gorengan yang terlalu keras tetapi jadikan ranggup. Sumber resepi masakan mamak haji.

Cucur Kucai Taugeh Rangup hybrid art
Cucur Kucai Taugeh Rangup hybrid art from hybridityart.blogspot.com

Gaul semua bahan hingga sebati. Selain itu, ia boleh ditambah udang hidup, udang kering, ikan bilis, bawang, jagung, cili merah, sayur kucai, daun bawang atau taugeh. Untuk cucur ini kita tambah tepung beras untuk mengeraskan dan tepung jagung untuk tidak menjadikan hasil gorengan yang terlalu keras tetapi jadikan ranggup.

Cucur kucai udang laku keras. *boleh juga bancuh yis dengan air suam terlebih dahulu dan tuang dalam adunan tepung. Cucur udang ni kalau dapat buat hidangan minum petang memang sedap.

Adunkan tepung gandum, air, yis, garam, gula, serbuk perasa dan kucai. Kalau tidak masukkan tepung jagung ia akan jadi seperti kueh tempeyek. Untuk cucur ini kita tambah tepung beras untuk mengeraskan dan tepung jagung untuk tidak menjadikan hasil gorengan yang terlalu keras tetapi jadikan ranggup.

500G Udang Kopek Kulit Jika Suka Buang Kepala Jika Suka Dan Bersihkan 1 Biji Bawang Besar Hiris 1 Genggam Taugeh 1 Cekak Kucai Potong Pendek 1 Bj Putih Telur 1 Sb Minyak Masak 1 St Cuka 12 Kiub Ayam Knorr 4 Senduk Tepung Gandum 12 St Serbuk Kunyit Garam Air Secukupnya Minyak Untuk.


Untuk cucur ini kita tambah tepung beras untuk mengeraskan dan tepung jagung untuk tidak menjadikan hasil gorengan yang terlalu keras tetapi jadikan ranggup. Adunkan tepung gandum, air, yis, garam, gula, serbuk perasa dan kucai. Tapi rupanya ada juga cucur roti yang menggunakan roti gardenia yang sangat sedap, lembut dan rangup teksturnya.

Jangan Biarkan Sampai Lecur Okay, Tak Sedap Sayur Layu Sangat.


Enaknya cucur kucai yang dikongsikan nur shahiema amira. Cm guna kicap manis dan kicap lemak jenama jalen, yang menjadi pilihan cm sejak dulu lagi. Kalau di bulan puasa pula, selalunya hanim akan buat cucur udang utara.

Resepi Yang Unik Ni Dikongsikan Oleh Noriza Jaja.dapatlah Kita Idea Baru Buat Cucur Yang Sedap Untuk.


Panaskan minyak dan tumis bahan tumbuk tadi sampai garing sikit dan letak garam. Selain itu, ia boleh ditambah udang hidup, udang kering, ikan bilis, bawang, jagung, cili merah, sayur kucai, daun bawang atau taugeh. Biasanya dalam cucur udang bukan setakat udang je ada bahan tambahan lain seperti taugeh kucai dan.

Gaul Sebati Lagi, Peram Selama 30 Minit Di Dalam Peti Sejuk Bahagian Bawah.


Cucur udang utara tak cicah sos tau kita cicah ngan kuah kacang. “saya edit menu ni sebab ramai kata nampak rangup, mmg rangup diluaq, lembut di dlm selembut hati saya hahahaha “menu minum ptg harini. Akhir sekali masukkan taugeh dan kacau rata sekali dua.

Bila Buat Nanti, Insyaallah Hanim Tempek Gambar Kat Sini.


Bila cm makan tadi, terus teringat cucur udang yang sama macam pernah cm makan kat rumah sedara cm di kayu ara pasong di pontian. Sedapnya cucur kucai udang ni. Suka makan taugeh yang rangup.

LihatTutupKomentar

ads1

close