Biskut Makmur Susu Tanpa Kacang

Biskut Makmur Susu Tanpa Kacang. Biskut makmur susu tanpa bakar myresipicom. Mudah disediakan dan hanya menggunakan beberapa bahan asas sahaja.

Resepi Biskut Kacang Azlina Ina Biskut Makmur Biscuit
Resepi Biskut Kacang Azlina Ina Biskut Makmur Biscuit from zrhpfehgmeiugs.blogspot.com

Sangai bermaksud goreng tanpa minyak ya. Biasanya biskut makmur tanpa bakar ni lepas 3 minggu pun masih sedap lagi. Pukul telur dan masukkan ke dalam adunan tepung, ulilah hingga sebati.

Apabila open house hari raya anda boleh senang jumpa di setiap rumah yang dikunjungi, memang kuih ini ada peminat tersendiri. 1 cawan susu tepung ( jika tak ada minyak sapi, boleh guna marjerin) Biskut makmur susu tanpa bakar myresipicom.

Cairkan minyak sapi / butter.dan masukkan. Resepi biskut kacang walnut tanpa bakar wanistacom. Setelah biskut masak, salutkan biskut dengan gula dan susu tepung.

Biskut Makmur Susu Tanpa Bakar Oleh Myresipi.


Cara penyediaan resepi biskut makmur tradisi : Eh aku rasa sedap la pulak biskut makmur ini, suka bau dia yang lembut harum, bau susu. Uli lembut supaya senang tekan dalam acuan.

Keluarkan Dari Oven Dan Biarkan Sejuk Sebelum Salut Dengan Gula.


Biskut makmur atau di sesetengah tempat di malaysia dinamakan biskut mor. Satukan tepung gandum dan ghee sehingga menjadi doh.bulat2kan mengikut saiz yang anda suka. Memang jatuh cinta lah, tulah aku pun dah makin tua, sebab tu aku dah mula suka biskut makmur ini heheheh

Kalau Korang Ulang Buat Lagi Guna Resepi Yang Sama, Total Dapatlah Dalam Lebih 200 Biji Biskut Makmur.


2 cawan serbuk kacang tanah, digoreng tanpa minyak dan kisar halus; Cara membuat resepi kuih sedap makmur : Bahan a 250g butter / marjerin 1/2 cawan gula perang halus 1 penutup esen vanila 2 sudu besar madu.

1/2 Cawan Gula Aising (Kalau Tak Ada Boleh Kisar Gula Pasir Biasa Sampai Halus) 1/2 Cawan Planta;


Setelah biskut masak, salutkan biskut dengan gula dan susu tepung. Bakar biskut makmur dalam suhu 150c selama 20 minit dan tukar loyang depan ke belakang sambung bakar selama 20 minit. Sebut sahaja biskut makmur adalah antara kuih yang menjadi kegemaran masyarakat malaysia setiap kali hari raya tiba.

Mudah Disediakan Dan Hanya Menggunakan Beberapa Bahan Asas Sahaja.


Resepi biskut makmur sesuai ini sesuai untuk anda yang tiada oven. Minyak jagung daisy atau minyak mazola, secukupnya Untuk resepi ni dapat dalam kurang lebih 110 biji.

LihatTutupKomentar

ads1

close