Resepi Talam Berlauk Chef Asma

Resepi Talam Berlauk Chef Asma. Percuma resepi takoyaki & kuih cara berlauk chef asma…hanya yang membeli dengan kami sahaja!!!! Baca entri azie tentang kuih ni, rasa bersemangat pula nak mencubanya!

Resepi Koleh Kacang Chef Asma Anisa Resepi
Resepi Koleh Kacang Chef Asma Anisa Resepi from anisasalsabyla.blogspot.com

40 gm tepung ubi @ 3 sudu besar; 5 sudu besar gula pasir (yatie tambah, suka manis sikit kuih ni) 300 ml santan pekat. 220 gm tepung beras @ 2 cawan;

220 gm tepung beras @ 2 cawan; Tekstur dan rasa kuih yang lembut dan manis membuatkannya disukai ramai. 40 gm tepung ubi (yatie guna 3 sudu besar) 1 1/2 tsp garam.

Tekstur dan rasa kuih yang lembut dan manis membuatkannya disukai ramai. Panaskan minyak.tumis bawang,cili padi ,bunga kantan ,daun limau purut. Baca entri azie tentang kuih ni, rasa bersemangat pula nak mencubanya!

1 Malaysia, Menyediakan Pelbagai Resepi Masakan Tradisional, Masakan Barat, Kek, Dessert Dan Pelbagai Lagi.


Sebelum ini ada juga saya kongsikan resepi kuih talam tapi versi. Ni kali ke 2 t berguru dengan chef memang best la. 5 sudu besar gula pasir;

1 1/2 Sudu Teh Garam;


Sudahnya, saya rasa resepi no. Resipi dari dapur yatie , sumber asal chef asma. Resipi dari dapur yatie , sumber asal chef asma.

Yatie Yang Ita Kenali Ni Bukan Sahaja Mahir Dalam Membuat Kuih Talam Tapi Beliau Juga Sangat Suka Makan Kuih Talam.


Kebetulan ada stok keledek ungu, maka tercap. Resepi kuih cara berlauk, kuih tradisi melayu yang pasti ramai menggemarinya, apa yang menarik mengenai kuih ini anda dapat merasakan lemak dan lembut (dari kuih cara), garing (dari bawang goreng. Tertarik bila tulis kuih talam sebagai sedap dan lemak manis.

5 Sudu Besar Gula Pasir;


Tekstur dan rasa kuih yang lembut dan manis membuatkannya disukai ramai. 100 gram daging direbus dan cincang halus. Akhirnya.dengan semangat membara untuk menghasilkan talam menggunakan trio saya, akhirnya siap sudah adunan pertama saya.

40 Gm Tepung Ubi @ 3 Sudu Besar;


Hari sabtu jadual dah memang tetap sebulan t dah booking kelas tuk ambik talam part 2 dengan chef asma. Resipi dari dapur yatie , sumber asal chef asma. 1 biji kelapa diparut, jadikan 8 cawan santan.

LihatTutupKomentar

ads1

close