Resepi Kerepek Peria

Resepi Kerepek Peria. Kemudiannya, rendam dalam air garam selama 30 minit untuk mengurangkan rasa pahitnya. Resipi dan cara penyediaan rujuk gambar.

Resepi Kerepek Resepi Seminit
Resepi Kerepek Resepi Seminit from seminitresepi.blogspot.com

Nampak macam banyak untuk 2 orang makan kan. Resepi by :chef zubaidah che pa. Peria katak • sudu besar air kapur • air untuk merendam (secukupnya) • tepung bestari biasa • tepung bestari pedas • tepung jagung • minyak masak.

Tak payah buat makan dengan nasi buat kudapan sambil layan tv pun dah best. Jul 18 2020 resepi peria goreng crispy tahan berbulan tak lemau. Aku dah pernah cuba beberapa jenis kerepek peria tapi yang baru aku cuba ini memang buat ketagihan.

Sangat mudah dan kalau buat biarlah lebih sebalang, sebab konfem habis tanpa anda sedar. Bila dah makan susah nak berhenti. #periarangup #periacrispy #periaviralresepi kerepek peria crispy viral | peria goreng tepung sedapassalamualaikum semua.

Jul 18 2020 Resepi Peria Goreng Crispy Tahan Berbulan Tak Lemau.


Rasanya dia buat cod juga tapi area kuala selangor dan kawasan sekitarnya. Sebiji peria dipotong nipis atau disagat.basuh klu nk hilang kan pahitnye rendam seketika dalam air garam. Kemudiannya, rendam dalam air garam selama 30 minit untuk mengurangkan rasa pahitnya.

Masukkan Garam N Kacau Sebati.


Selain biskut, ntara kudapan wajib masa raya nanti tentulah kerepek kan. Jadi hari ini kami nak kongsikan resepi kerepek kulit popia salted egg atau telur masin. Bahan utama mestilah kena ada peria kan.

Sesiapa Yang Suka Makan Peria Pahit Ini Mesti Suka Makan Peria Goreng.


2 sudu besar serbuk pati ayam. Memang mudah buat kerepek peria yang sedap, rangup! Resepi peria goreng rangup ini memang sedap untuk anda sediakan stok.

Mengunyah Je La Kejenya Lepas Ni.


1st anniversary share resepi di cookpad. Kerepek yang dah siap tadi, boleh masukkan dalam balang terus ye untuk elakkan masuk angin. Resipi dan cara penyediaan rujuk gambar.

4 Biji Peria Katak Medium Size.


Cara supaya kerepek pisang tahan lama dan rangup. Tapi suap lauk kari kambing jer lah. Kemudian toskan dan lap sedikit peria menggunakan tisu supaya tidak terlalu basah.

LihatTutupKomentar

ads1

close